A kakasról

A kakas jegy szülötte

Évei: 1909.,1921., 1933., 1945., 1957., 1969., 1981., 1993., 2005., 2017., 2029…
A Kakas ajtóstól rohan a házba. Erős és mély a szenvedélye, hódítani akar, és ez sikerül is neki.
Emiatt sokan irigylik, profi szívrablónak tarják. A Kakas férfire nem lehet nem odafigyelni, olyannyira erősen és hangsúlyozottan férfias, hogy ideig-óráig mindenkit rabul ejt. A Kakas nőkben is megvan ez az erotikus kisugárzás, és ez vonzza a férfiakat. Ez azonban ne tévesszen meg senkit. A Kakas egyszerre csak egy embert szeret, de azt teljes szívvel, odaadással, lángoló szenvedéllyel! Álmodozó típus és legtöbbször ez okozza szerelmi csalódásait. Álmaiban soha nem látja a szürke hétköznapokat, csak a piros betűs ünnepeket. Hosszú távon pedig ez a naptár nem tartható. A szerelmi csalódás nem szegi kedvét és újra nekifog, hogy meghódítsa szerelmét. S mert a Kakas képes küzdeni, ez legtöbbször sikerül. Jó tulajdonsága, hogy cseppet sem önző, erejéből bőven futja arra is, hogy másokat támogasson. A Kakas meglehetősen konzervatív. Mereven ragaszkodik a tradíciókhoz, a társadalom kialakult erkölcsi moráljához. Számára a család szent, amelyet óvni, védeni kell. De ezért elvárja, hogy csodálják.
A társaságban szüksége van a figyelemre, elismerésre. Nem szeret a háttérben meghúzódni. Rendkívül őszinte, cseppet sem diplomatikus, ha a hazugsággal jár együtt. Ez már-már önzőségnek tűnhet és joggal, hiszen azt jelenti, hogy hiányzik belőle minden tolerancia. Mindezt azonban önkéntelenül teszi, számára ez természetes. Sajnos ez az a banánhéj, amin legtöbbször elcsúszik!
A Kakas mindig azt feltételez, hogy más is hozzá hasonlóan őszinte. Rendkívüli módon naív és jóhiszemű, ezért az ügyesebbek sokszor rászedik, kihasználják. Ha végre észreveszi a nyilvánvaló igazságot, megszakítja a kapcsolatot. A kínai asztrológusok szerint a Kakas minden életszakaszában nagy mélységeket és magasságokat jár be. Élete során megismeri a gazdagságot éppúgy, mint a szegénységet. A hatalmas lobogó szenvedélyt és a pokoli órákat okozó csalódottságot. Öregkora szerencsésebben alakul, boldogságban él.
Még egy jó tanács, amire esküsznek a régiek: vigyázzunk arra, hogy soha ne legyen két Kakas egy házban, mert az állandó kakasviadal megkeseríti mindenki életét.


Mindent a kakasról

Történetek, versek és mesék a Kakasfesztivál kabalaállatáról, a kakasról.
Csanádapáca Község Önkormányzatának megbízásából
a honlapot készítette az AWorks Stúdió @2008-2022
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!